Uitleg SSL certificaten

Algemene uitleg Adobe CDS Code Signing Digital Signing SAN Wildcard


Wildcard SSL Certificaten

Wat is een wildcard en voor wie is het geschikt? Simpel gezegd één SSL Certificaat met een ongelimiteerd aantal subdomeinen.

Met een wildcard SSL Certificaat kunt u meerdere websites beveiligen met één enkel SSL Certificaat. U krijgt een *.hieruwdomeinnaam.nl en kunt vervolgens oneindig veel subdomeinen daaraan koppelen. Dat is handig voor organisaties die een enkele domeinnaam hosten, maar verschillende subdomeinen (bijvoorbeeld webmail.hieruwdomeinnaam.nl, www.hieruwdomeinnaam.nl en shop.hieruwdomeinnaam.nl) hebben.

Let op: Het is volgens het SSL protocol niet mogelijk uw wildcard certificaat te gebruiken voor *.*.hieruwdomeinnaam.nl, bijvoorbeeld voorbeeld.voorbeeld.hieruwdomeinnaam.nl. Het is enkel mogelijk voor één subdomein: *.hieruwdomeinnaam.nl of voorbeeld.hieruwdomeinnaam.nl.

Voor deze bedrijven en organisaties is een Wilcard SSL Certificaat een aantrekkelijke en efficiënte manier om alle subdomeinen te beveiligen zonder dat daar meerdere certificaten voor aan worden geschaft. Een groot verschil met een SAN SSL Certificaat is dat u niet van tevoren uw subdomeinen hoeft op te geven. Een handige eigenschap wanneer u bijvoorbeeld een tijdelijk subdomein nodig heeft.

Bekijk de producten onder het tabblad 'Wildcard'