Uitleg SSL certificaten

Algemene uitleg Adobe CDS Code Signing Digital Signing SAN Wildcard


Digital Signing

Digitale ID's (Digital Signing) zijn digitale identiteiten die worden gebruikt voor het beveiligen van verscheidene communicatieve functies. Hierbij kunt u denken aan het ondertekenen van e-mails (S/MIME), van Microsoft Office documenten en andere elektronische documenten waarbij u de integriteit wilt waarborgen.

Met een digitale identiteit beschermt u uw e-mail verkeer van onder andere phishing aanvallen. De ontvanger van uw e-mail weet dat het ook daadwerkelijk van u afkomstig is. Bovendien biedt het de mogelijkheid, indien zowel de verzender als de ontvanger over een digitale identiteit beschikken, om het bericht gecodeerd over een veilige verbinding te sturen. Het bericht kan daardoor niet tussentijds worden afgeluisterd.

Documenten ondertekenen

De mogelijkheid tot ondertekenen van elektronische documenten betekent ook dat u een digitale ID aan een Microsoft Office document als Word, Excel en PowerPoint kunt toevoegen. Hiermee kan het auteurschap geverifieerd worden. Daarnaast kan Digital Signing worden gebruikt voor het creƫren van een authenticatiesysteem binnen een applicatie, server of netwerk. Zo bieden webservers als Apache en IIS standaard de mogelijkheid om de gebruikers te authenticeren op basis van een digitale ID (client certificaat).

Bekijk de producten onder het tabblad 'Digital'