Uitleg SSL certificaten

Algemene uitleg Adobe CDS Code Signing Digital Signing SAN Wildcard


Code Signing voor individuen en organisaties

Softwareleveranciers en ontwikkelaars kunnen de software die ze via het internet distribueren, digitaal ondertekenen en voorzien van een tijdstempel. Dit heet 'code signing'.

Het proces voor het ondertekenen van code, ofwel Code Signing, is het virtuele equivalent van het krimpfolie-proces zoals gebruikt voor de distributie van cd's met software; de eindgebruiker weet hierdoor dat de digitaal ondertekende software legaal is, afkomstig is van een bekende uitgever van software en dat sinds publicatie niet is geknoeid met de code.

Code Signing-certificaten zijn digitale databestanden die ontwikkelaars in staat stellen om de software die ze distribueren digitaal te ondertekenen of hun geverifieerde uitgeversidentiteit daar onlosmakelijk aan te verbinden. Alle certificaten omvatten tevens een volledige tijdstempelservice om te zorgen dat de digitale handtekening niet verloopt, en ondersteunen alle grote ontwikkelplatformen.

Waarom Code Signing?

Gebruikers van uw software wordt afgeraden om niet-ondertekende codes/uitvoerbare bestanden uit te voeren. Wanneer niet-ondertekende applicaties worden gedownload of uitgevoerd kunnen beveiligingswaarschuwingen verschijnen. Denk daarbij aan waarschuwingen als "Onbekende uitgever". Een Code Signing certificaat voorkomt echter ook dat er na de publicatie geknoeid kan worden met de code (zoals spyware of malware). De eindgebruiker is ervan verzekerd dat de software daadwerkelijk van de softwareleverancier afkomstig is als wordt aangegeven.

Het Code Signing Organizations certificaat is bestemd voor organisaties, instellingen en bedrijven. Het Code Signing Individuals certificaat voor individuen.

Bekijk de producten onder het tabblad 'Code Signing'